Doprava ZDARMA | Platí u objednávek nad 1000 Kč na výdejní místo GLS

Zdravé grilování jako zábavný a chutný způsob vaření

Zdravé grilování je zábavný a chutný způsob vaření bez ohledu na roční období – i když je venku pochmurno! Kdo by nemiloval uvařit si s přáteli něco chutného a zdravého venku v létě na terase nebo balkoně?

Nejlepší na tom je, že grilování může být jedním z nejzdravějších způsobů vaření! Pokud však budeme postupovat podle těchto devíti osvědčených tipů, staneme se mistry a experty na zdravý způsob vaření a přípravu pokrmu na grilu. Nejen, že pokrm bude dobře chutnat, ale hlavně po nás zůstane čistý gril bez připáleného jídla k roštu díky fenoménu s názvem „grilovací kapsa“

 

1. Vyberte si kvalitní proteiny

Ryby, kuřecí prsa bez kůže a libová drůbež jsou mnohem lepší volbou pro zdravé grilování. Zdravé tuky v rybách, jako je losos a pstruh, mají dobrý přínos pro naše zdraví. A když budete grilovat se zručností, vaši hosté neodmítnou ani červené maso, které může být i trochu tučnější. Zabalte marinované rybí filé do fólie, vytvořte barevné kuřecí kebab nebo si udělejte pikantnější mleté krůtí hamburgery.

 

2. Zdravá velikost porce

Zdravá porce jakéhokoli druhu masa je asi 120 gramů, nebo velikost balíčku karet, avšak ne více než 200 gramů. Pokud vám to přijde málo, je třeba mít na paměti, že na talíři nemáte jenom porci masa, ale všechny další přílohy, grilovanou zeleninu, opečené pečivo na grilu apod. A to už nějakou větší porci jídla dá.

 

3. Naložit nebo potírat

Není řeč o žádné lázeňské proceduře! Marinování nebo potírání koření na drůbež, ryby a maso může přidat úžasnou chuť s bonusem, že není třeba tolik maso solit. Správný poměr je asi ½ šálku marinády nebo 1 polévková lžíce koření na každých 500 gramů pokrmu. K vyzkoušení stojí za to např. tuto naše oblíbená marináda na krkovici.

Důležitý tip: marinádu nikdy nepoužívejte opakovaně, pokud už přišla do kontaktu se syrovým masem.

 

4. Ať to září barvami, aneb grilovaná zelenina

Téměř všechny vaše oblíbené barvy zeleniny a ovoce lze grilovat samostatně nebo v kebabu, což jim dává delikátní chuť, která by mohla zvítězit i u těch nejpřísnějších masožravců. Trik je v tom, že je nakrájíme na kousky, které se budou grilovat rychle a rovnoměrně. Aby se vám zelenina nepřilepila ke grilu, můžete každou porci pro jednoho strávníka vložit do grilovací kapsy.  Mezi oblíbenou zeleninu a ovoce na gril patří chřest, avokádo, paprika, kukuřice, lilek, houby, cibule, brambory, tykev a cuketa.

zdravé grilování

 

5. Zdravé grilování = zdravé tuky

Na grilování si kupte drůbež bez kůže nebo ji odstraňte. Ořízněte veškerý větší viditelný tuk na mase. Marinády a směsi na potírání pokrmu připravujte z kvalitního kuchyňského oleje. Přebytečný tuk z masa při grilování nechávejte odkapat. Dosáhnete tak zdravého a kvalitního pokrmu.

 

6. Vytvořte si jednoduchou grilovanou dobrotu

Nenechte utopit své grilované mistrovské dílo v kupovaných slaných omáčkách, sladkých kořeních nebo těžkých dresincích . Použijte co nejmenší množství, jak je to možné, a zkuste si vytvořit své vlastní zdravější koření a marinády. Je to snazší, než si myslíte! A někdy stačí pokrm jenom trošku pokapat citronem nebo limetkou…a to bohatě stačí.

zdravé grilování

 

7. Jako přílohu celozrnné pečivo

Celozrnné housky a chleby doplní vaši zdravou hostinu o extra vlákninu, chuť a texturu. Pokud si hlídáte kalorie a sacharidy, zkuste hamburger bez pečiva nebo ho zabalit do salátových listů.

 

8. Ovoce na grilu jako dezert

Přírodní cukry karamelizují při vysoké teplotě, což jim dodává extra sladkost a chuť. Vyzkoušejte plátky jablek, hrušek nebo ananasu nebo napůl rozkrojené banány, fíky, nektarinky, broskve či švestky. Vše vložte do grilovací kapsy, ať se vám ovoce zbytečně nepřilepí ke grilu.

 

9. Vždy čistý gril = grilovací kapsa

Ok, není to moc zábavné, ale po každém grilování nezapomeňte vyčistit rošt a samotný gril. Odstranění zbytků spáleného jídla přilepeného na roštu zabraňuje spálení, kouření a hořké chuti při příštím použití grilování.
K tomu, abyste zabránili připalování např. chutné zeleniny a ovoce, stojí za vyzkoušení unikátní grilovací kapsa a nic čistit nemusíte.

 

BBQ grill kapsa

.
Buď králem grill party!
S grilovací kapsou bude grilování ještě snadnější a pohodlnější.

.
Také v akci 3+1 ZDARMA.

Pošlete to dál:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *